HGP_logo
HGP_maskota

VUNIFIX - lepak za mineralnu vunu

OSOBINE I PRIMENA: VUNIFIX je lepak namenjen za lepljenje termoizolacionih ploča od mineralne vune, plute i sličnih materijala, a koristi se i kao masa za postavljanje mrežice i izravnavanja u termoizolacionom sistemu za fasadne i unutrašnje zidove.
VUNIFIX je praškast materijal izrađen je od hidrauličnih i polimernih sintetičkih veziva, mineralnih agregata i aditiva koji materijalu poboljšavaju svojstva prijanjanja, povećavaju hidrofobnost, poboljšavaju ugradivost i paropropusnost.
PRIPREMA PODLOGE I UGRADNJA: Pre nanošenja, podlogu pripremiti odprašivanjem, mehaničkim skidanjem neravnina, površine koje su prethodno omalterisane potrebno je premazati HGP PODLOGOM akrilnom enulzijom.
VUNIFIX se priprema mešanjem sa vodom tako da je za pakovanje Vunifixa od 25 kg potrebno dodati 6,5-7 L vode.Meša se ručno ili u raznim mešalicama do homogene mase . Izmešan materijal treba da odstoji 15 – 20min, a nakon toga treba ga ponovo promešati. Otvoreno vreme lepka je 2-3 h. Nanosi se kontinualno po obodu ploče i poprečno na dva mesta u debljini 1 – 2cm i širini trake približno 5 cm .Tako pripremljena ploča se fiksira na zid. Otvoreno vreme lepka je 2-3 sata. Nakon ,,očvršćavanja” lepka, ploče tiplovati, na jedan kvadratni metar staviti minimalno 6 tipli .Ztim postaviti mrežicu u svež sloj lepka debljine nekoliko milimetara tako da cela površina mrežice bude prekrivena lepkom, time se armira fasadna površina. Kada je sloj sa mrežicom očvrsnuo naneti sledeći sloj za izravnavanje.
Završni dekorativni malter se nanositi na osušenu i očvrslu podlogu.
Radna temperatura iznad temperature smrzavanja , Ako se pojave extremno visoke temperature, iznad 30ºC , treba birati površine i prostore koji su zaštićeni od direktnog udara sunca (hladovina).Voditi računa kod jakih vetrova da se radi u zavetrini. Štititi površine od direktnog udara kiše.
POTROŠNJA: od 8 do 12 kg
SKLADIŠTENJE: u suvim i prozračnim prostorijama.
ROK TRAJANJA:12 meseci
PAKOVANJE: 25kg
pdf_ikonica
Tehnički list
pdf_ikonica
Atest
pdf_ikonica
Bezbednosni list
Kalkulator potrošnje:
(unesite površinu želite da pokrijete)