HGP_logo
HGP_maskota

STIROFIX - jednokomponentni lepak za stiropor

OSOBINE I PRIMENA: STIROFIX je namenjen za lepljenje termoizolacionih ploča od stiropora na fasadnim i unutrašnjim površinama od opeke, betona, gas betona, maltera i sl.
STIROFIX je praškast materijal izrađen od hidrauličnih veziva, mineralnih agregata, polimernih sintetičkih veziva i aditiva koji materijalu poboljšavaju svojstva prijanjanja, ugradivosti i paropropusnosti.
PRIPREMA PODLOGE I UGRADNJA: Pre lepljenja stiropor ploča podlogu pripremiti odprašivanjem, mehaničkim skidanjem neravnina, površine koje su prethodno omalterisane potrebno je premazati HGP PODLOGOM akrilnom emulzijom.
STIROFIX se priprema mešanjem sa vodom tako da je za pakovanje Stirofixa od 25 kg potrebno dodati 6-6,5 Lvode. Mešanje se vrši ručno ili u raznim mešalicama do homogene mase . Izmešan materijal treba da odstoji 15-20 minuta, a nakon toga treba ga ponovo promešati.Nanosi se kontinualno po obodu ploče i poprečno na dva mesta u debljini1-2cm i širini trake približno 5 cm. Tako pripremljena ploča se fiksira na zid. Otvoreno vreme lepka je 2-3 sata. Nakon ,,očvršćavanja” lepka, ploče tiplovati, na jedan metar kvadratni potrebno je staviti minimalno 5 tipli.
UPOZORENJE: STIROFIX nije namenjen za armiranje stiropora
Radna temperatura iznad temperature smrzavanja .Ako se pojave extremno visoke temperature, iznad 30ºC , treba birati površine i prostore koji su zaštićeni od direktnog udara sunca (hladovina).Voditi računa kod jakih vetrova da se radi u zavetrini.Štititi površine od direktnog udara kiše.
POTROŠNJA: 4-5 kg/m2.,u zavisnosti od površine zida
SKLADIŠTENJE: u suvim i prozračnim prostorijama.
PAKOVANJE: 25kg
pdf_ikonica
Tehnički list
pdf_ikonica
Atest
pdf_ikonica
Bezbednosni list
Kalkulator potrošnje:
(unesite površinu želite da pokrijete)