HGP_logo
HGP_maskota

STIROFIX-M - lepak za mrežicu (sivi i beli)

OSOBINE I PRIMENA: STIROFIX- M je namenjen za armiranje i izravnavanje termoizolacionih ploča od stiropora na fasadnim i unutrašnjim površinama od opeke, betona, gas betona, maltera i sl. STIROFIX- M je sivi praškast materijal izrađen od hidrauličnih veziva, mineralnih agregata, polimernih sintetičkih veziva i aditiva koji materijalu poboljšavaju svojstva prijanjanja, povećavaju hidrofobnost, poboljšavaju ugradivost i paropropusnost.
PRIPREMA I UGRADNJA: STIROFIX- M se priprema mešanjem sa vodom tako da je za pakovanje STIROFIXa- M od 25 kg potrebno dodati 7 – 7,5 litara vode. Mešanje se vrši ručno ili u raznim mešalicama do homogene mase. Izmešan materijal treba da odstoji 15 -20 minuta, a nakon toga treba ga ponovo promešati. Zatim postaviti mrežicu u svež sloj lepka debljine nekoliko milimetara tako da cela površina mrežice bude prekrivena lepkom, time se armira fasadna površina. Kada je sloj sa mrežicom očvrsnuo naneti sledeći sloj za izravnavanje.
Završni dekorativni malter se nanosi na osušenu i očvrslu podlogu.
Radna temperatura iznad temperature smrzavanja. Ako se pojave ekstremno visoke temperature iznad 30º C, treba birati površine i prostore koji su zaštićeni od direktnog udara sunca (hladovina). Voditi računa kod jakih vetrova da se radi u zavetrini. Štititi površine od direktnog udara kiše.
POTROŠNJA: 1,7 – 2 kg/m²/1mm.
ROK TRAJANJA: 12 meseci od datuma proizvodnje.
SKLADIŠTENJE: u suvim i prozračnim prostorijama.
PAKOVANJE: 25kg.
pdf_ikonica
Tehnički list
pdf_ikonica
Atest
pdf_ikonica
Bezbednosni list
Kalkulator potrošnje:
(unesite površinu želite da pokrijete)