HGP_logo
HGP_maskota

HGP PODLOGA - Akrilna podloga sa granulatom

OSOBINE I PRIMENA: Akrilna HGP Podloga sa granulatom namenjena je za impregnaciju spoljašnjih i unutrašnjih zidova (mineralnih, betonskih, gips-karton ploča) pre nanošenja dekorativnih maltera. HGP Podloga obezbeđuje bolju hrapavost i ujednačenu upojnost površine, što omogućava bolje prijanjanje i lakšu obradivost završnih materijala. Izrađena je od akrilnih veziva, pigmenata, mineralnih punila i aditiva.
Proizvodi se u beloj boji, a može se tonirati sredstvima za nijansiranje i u HGP MIX sistemu.
PRIPREMA PODLOGE I UGRADNJA: Površina na koju se nanosi mora biti ravna, nosivo sposobna, bez nestabilnih delova, suva i očišćene od masnoća, prašine i drugih supstanci koje smanjuju prijanjanje. HGP Podlogu sa granulatom tonirati u približnu nijansu završnog maltera. Pre upotrebe razrediti sa 10 % do 15% vode, a nanositi četkom, valjkom ili kompresorom u jednom sloju. Vreme sušenja, pri optimalnim uslovima, je minimalno 12h. Posle upotrebe, alat odmah oprati vodom.
USLOVI PRIMENE: Radove treba izvoditi po suvom vremenu (optimalnoj vlažnosti), temperaturi ambijenta i podloge od +5 do +30° C. U ostalim uslovima treba računati sa bržim ili sporijim sušenjem materijala. Izbegavati rad po kiši, jakom direktnom suncu, vetru i magli. Dok se sasvim ne osuši podlogu treba štititi, u tu svrhu treba postaviti zaštitne zavese na skele. Ne mešati proizvod sa drugim materijalima.
POTROŠNJA: 250 – 300 g/m² površine zida, što zavisi od moći upijanja zida.
SKLADIŠTENJE: na temperaturi od +5°C do +25°C.
ROK TRAJANJA: 12 meseci.
PAKOVANJE: 8kg, 20kg.
pdf_ikonica
Tehnički list
pdf_ikonica
Atest
pdf_ikonica
Bezbednosni list
Kalkulator potrošnje:
(unesite površinu želite da pokrijete)