HGP_logo
HGP_maskota

HGP DEKOKOLOR (TERMOFLEX) travertino - mineralna praškasta masa za dekoraciju unutrašnjih i spoljašnjih zidova sa efektom prirodnog kamena i drveta naglašenih „žila“ i teksture

OSOBINE I PRIMENA: HGP DEKOKOLOR (TERMOFLEX) travertino je mineralna praškasta masa za dekoraciju unutrašnjih i spoljašnjih zidova sa efektom prirodnog kamena i drveta naglašenih „žila“ i teksture.
HGP DEKOKOLOR (TERMOFLEX) travertino je beli praškasti materijal izrađen od hidrauličnih veziva, mineralnih agregata, polimernih sintetičkih veziva i specijanih aditiva koji poboljšavaju svojstva ugradnje. PRIPREMA PODLOGE I UGRADNJA: Pre nanošenja podloga mora biti čista, ravna i dan ranije impregnirana HGP PODLOGOM akrilnom emulzijom.
HGP DEKOKOLOR (TERMOFLEX) travertino se priprema mešanjem sa vodom tako da je za pakovanje HGP DEKOKOLOR (TERMOFLEX) – travertino od 25 kg potrebno dodati 6,5-7 L vode. Meša se do homogene mase u električnom mikseru. Izmešan materijal treba da odstoji 15 – 20 minuta, a nakon toga treba ga ponovo promešati. HGP DEKOKOLOR (TERMOFLEX) – travertino se nanosi tankoslojno gletaricom na površinu zida, 10 do 15 minuta nakon nanošenja, čim materijal počne da suši, potrebno je napraviti teksturu odgovarajućim alatom (alat sa veštačkom travom) kako bi se formirale „ žile“ i dobio efekat drveta i prirodnog kamena. Nakon toga čistom gletaricom izravnati površinu. Kada je materijal nanet potrebno je napraviti imitaciju blokova kamena „sečenjem“ nanetog materijala upotrebom šrafcigera ili sl. i praviti blokove odgovarajućih dimenzija. Za pravljenje potpuno horizontalnih i vertikalnih linija koristiti dugačku libelu kao vođicu. HGP DEKOKOLOR (TERMOFLEX) – travertino može da se boji toniranim premazom HGP DEKOKOLOR – velatura 24h nakon nanošenja i postigne efekat hrasta, bora, bukve, kamena i slično.
Radna temperatura iznad temperature smrzavanja
POTROŠNJA: 1.7-2.0 kg/m²/1mm
SKLADIŠTENJE: u suvim i prozračnim prostorijama
ROK TRAJANJA: 12 meseci PAKOVANJE: 25kg
Kalkulator potrošnje:
(unesite površinu želite da pokrijete)