HGP_logo
HGP_maskota

HGP DEKOKOLOR (STIROFIX-M) beton tehnika - mineralna praškasta masa za dekoraciju unutrašnjih i spoljašnjih zidova sa efektom betona

OSOBINE I PRIMENA: HGP DEKOKOLOR (STIROFIX-M) beton tehnika je mineralna praškasta masa za dekoraciju unutrašnjih i spoljašnjih zidova sa efektom betona.
HGP DEKOKOLOR (STIROFIX-M) beton tehnika je sivi praškast materijal izrađen od hidrauličnih veziva, mineralnih agregata, polimernih sintetičkih veziva i aditiva koji materijalu poboljšavaju svojstva prijanjanja, povećavaju hidrofobnost, poboljšavaju ugradivost i paropropusnost.
PRIPREMA I UGRADNJA: HGP DEKOKOLOR (STIROFIX-M) beton tehnika se priprema mešanjem sa vodom tako da je za pakovanje HGP DEKOKOLOR (STIROFIX-M) beton tehnika od 25 kg potrebno dodati 7 – 7,5 litara vode. Mešanje se vrši ručno ili u raznim mešalicama do homogene mase. Izmešan materijal treba da odstoji 15 -20 minuta, a nakon toga treba ga ponovo promešati. HGP DEKOKOLOR (STIROFIX-M) beton tehnika se nanosi tankoslojno gletaricom na površinu zida u dva sloja. Vreme sušenja između slojeva je oko 6 sati a ukupna debljina slojeva treba da bude oko 2 mm. 10 do 15 minuta nakon nanošenja drugog sloja, čim materijal počne da suši, potrebno je napraviti teksturu odgovarajućim alatom (alat sa veštačkom travom, poluvlažnim sunđerom i slično). Formirana reljefna tekstura se oblikuje pomoću čiste gletarice a nakon toga se površina što više izravnava („pegla“) da bi se dobio efekat betona. HGP DEKOKOLOR (STIROFIX-M) beton tehnika može da se premaže transparentnim premazom HGP DEKOKOLOR – velatura 24h nakon nanošenja.
Radna temperatura iznad temperature smrzavanja.
POTROŠNJA: 1,7 – 2 kg/m²/1mm.
ROK TRAJANJA: 12 meseci od datuma proizvodnje.
SKLADIŠTENJE: u suvim i prozračnim prostorijama.
PAKOVANJE: 25kg.
Kalkulator potrošnje:
(unesite površinu želite da pokrijete)