HGP_logo
HGP_maskota

HAGEROLIT - masa za španski zid-zrno do 1.5 mm

OSOBINE I PRIMENA: HAGEROLIT je plemeniti malter namenjen za površinsku dekorativnu zaštitu fasadnih i unutrašnjih zidova.
HAGEROLIT je praškast materijal izrađen od hidrauličnih veziva, mineralnih agregata i aditiva koji materijalu poboljšavaju svojstvo prijanjanja, povećavaju hidrofobnost, poboljšavaju ugradivost i paropropusnost.
PRIPREMA PODLOGE I UGRADNJA: Pre nanošenja nove površine zida premazati HGP PODLOGOM akrilnom emulzijom ili HGP AKRILNOM PODLOGOM SA GRANULATOM, a stare površine zida treba kvalitetno pripremit-ostrugati, otprašiti, po potrebi izgletovati i impregnirati.
HAGEROLIT se priprema mešanjem sa vodom i to: na 25 kg suvog maltera treba dodati 8 – 8,5 l vode. Meša se mešalicom ili ručno, do homogene mase. Izmešan materijal treba da odstoji 10 minuta, a nakon toga treba ga ponovo promešati. HAGEROLIT se nanosi čeličnom ili plastičnom gletaricom i drugim vrstama alata ili direktno valjkom, a izvlačenje se obavlja rolovanjem raznim vrstama valjaka, čime se postiže efekat tzv.,, ŠPANSKOG ZIDA”.
Radna temperatura iznad temperature smrzavanja , nanosi se na osušenu i očvrslu podlogu , vetrovito vreme treba izbegavati.
POTROŠNJA: 2,0 – 2,3 kg/m²
SKLADIŠTENJE: u suvim i prozračnim prostorijama.
ROK TRAJANJA: 12 meseci
PAKOVANJE: 25kg.
pdf_ikonica
Tehnički list
pdf_ikonica
Atest
pdf_ikonica
Bezbednosni list
Kalkulator potrošnje:
(unesite površinu želite da pokrijete)