HGP_logo
HGP_maskota

HAGEPOL PTM - Boja za unutrašnje zidove – protiv buđi i plesni

OSOBINE I PRIMENA:
• Protiv buđi i plesni
• Termo
• Antikondenzaciona
• Periva
• Paropropusna
HAGEPOL- P TM termo periva boja je multifunkcionalana boja razvijena sa materijalima nove generacije. Termo svojstva su obezbeđena zamenom tradicionalnih punila sa laganim mikrosferama. Smanjena provodljivost toplote kroz film boje u letnjim mesecima smanjuje ulazak toplote u prostoriju, a još bitnije zimi sprečava odlazak toplote napolje. Ova osobina boje otklanja pojavu HLADNIH MOSTOVA i HLADNIH ZIDOVA na kojima bi unutrašnja vlaga mogla stvarati kondezat, a samim tim i pojavu buđi. Termo boja ima svojstva izrazitog antikondenzacionog premaza. U sastavu Termo boje su i nano čestice srebra koje boji daju i antibakterijska svojstva. Perivost i paropropusnost daju visokokvalitetna polimerna veziva.
HAGEPOL- P TM termo periva boja je namenjena za bojenje unutrašnjih površina zidova, tamo gde se javlja potreba za toplotnom izolacijom ili povećan sadržaj vlage kao u kuhinjama, kupatilima, stubištima, a naročito u prehrambenim pogonima.
Termo perivu boju proizvodimo u beloj boji, a moguće je toniranje u HGP MIX sistemu u pastelnim tonovima.
PRIPREMA PODLOGE I UGRADNJA: Pre nanošenja termo perive boje, nove površine zida treba impregnirati HGP PODLOGOM za boje, a stare površine zida treba kvalitetno pripremiti- ostrugati, otprašiti, pregletovati akrilnim gletom i impregnirati.
Boju pre nanošenja dobro promešati, zatim razmešati sa 10-15% vode i nanositi u tri premaza četkom ili valjkom. Da se izbegnu razlike u nijansi između različitih kanti, ukoliko se radi veća površina, potrebno je celokupnu količinu boje izmešati u jednoj posudi. Sušenje između prvog i drugog premaza je oko 2 sata, a treći premaz treba nanositi posle 6 časova.
Radna temperatura iznad temperature smrzavanja.
Pre upotrebe pročitati tehničko uputstvo za proizvod.
POTROŠNJA: 80 -120 g/m2 u jednom premazu.
SKLADIŠTENJE: na temperaturi od +5°C do +35°C.
ROK TRAJANJA: 12 meseci.
PAKOVANJE: 2kg, 4kg, 16kg.
pdf_ikonica
Tehnički list
pdf_ikonica
Bezbednosni list
Kalkulator potrošnje:
(unesite površinu želite da pokrijete)