HGP_logo
HGP_maskota

HAGEFLEX - fleksibilni lepak za pločice

OSOBINE I PRIMENA: HAGEFLEX je tankoslojni lepak namenjen za lepljenje keramičkih pločica koje imaju slabu moć upijanja, za lepljenje ploča od prirodnog kamena, lepljenje pločice na pločicu, za lepljenje pločica kod podnog grejanja i slično. Primenjuje se na omalterisane zidove i betonske površine, unutra i spolja.
HAGEFLEX je praškast materijal izrađen od hidrauličnih veziva, mineralnih agregata, polimernih sintetičkih veziva, aditiva koji materijalu poboljšavaju svojstva fleksibilnosti, prijanjanja, povećavaju hidrofobnost i poboljšavaju ugradivost.
PRIPREMA PODLOGE I UGRADNJA: Pre nanošenja potrebno je podlogu na koju se lepe elementi očistiti, otprašiti, izravnati i odmastiti. HAGEFLEX se priprema mešanjem sa vodom tako da je za pakovanje Hageflexa od 25 kg potrebno dodati 7-7,5 L vode. Meša se mešalicom ili ručno do homogene mase. Izmešan materijal treba da odstoji 10 minuta i nakon toga treba ga ponovo promešati. Materijal naneti po površini pripremljene podloge i zatim preći nazubljenom stranom gletarice. Elemente za lepljenje postaviti na lepak i čvrsto ih utisnuti. Fugovanje je moguće nakon potpunog stvrdnjavanja lepka.
Radna temperatura je iznad temperature smrzavanja.
POTROŠNJA: 2,5-3,5 kg/m².
ROK TRAJANJA:12 meseci.
SKLADIŠTENJE: u suvim i prozračnim prostorijama.
PAKOVANJE: 5kg, 25kg.
pdf_ikonica
Tehnički list
pdf_ikonica
Atest
pdf_ikonica
Bezbednosni list
Kalkulator potrošnje:
(unesite površinu želite da pokrijete)