HGP_logo
HGP_maskota

GRANITOL - dekorativni git

OSOBINE I PRIMENA: GRANITOL je dekorativni git namenjen za obradu unutrašnjih zidova radi imitacije prirodnog kamena na stambenim, javnim i drugim objektima.
GRANITOL je akrilni materijal izrađen od akrilnih veziva, mineralnih agregata i aditiva.
Ima izražena svojstva vodoodbojnosti, glatkosti obrađene površine, delimične prozračnosti nanosa. Izrađuje se u beloj boji i moze se tonirati u MIX sistemu HGP-a.
PRIPREMA PODLOGE I UGRADNJA: pre nanošenja podloga se pripremi gletovanjem, zatim se ogletovan zid ošmirgla i impregnira HGP PODLOGOM akrilnom emulzijom ili HGP PODLOGOM za boje. Nanosi se nerđajućom lopaticom ili gletaricom kružnim pokretima tako da se na površini koja se obrađuje postigne ravnomerna manje ili više reljefna struktura. Prvi sloj se nakon sušenja ošmirgla brusnim papirom oznake 300 – 400, nakon nanošenja drugog sloja površina se ošmirgla brusnim papirom oznake 500 – 1000. Treći sloj se ispolira sa čeličnom lopaticom. Vremenski razmak između nanošenja slojeva je 24h. Nakon 15 dana ispoliranu površinu zaštitimo GRANITOL EMULZIJOM, koju u jednom ili dva sloja nanesemo mekom krpom ili sunđerom, a zatim ispoliramo suvom mekom krpom do visokog sjaja.
GRANITOL EMULZIJOM zidnim površinama povećavamo sjaj i vodoodbojnost tako da se bolje i lakše održavaju.
Radna temperatura iznad temperature smrzavanja, nanosi se na osušenu i očvrslu podlogu.
POTROŠNJA: 0,65 – 0,75 kg/m2 u tri sloja
SKLADIŠTENJE: na temperaturi od +5°C do 35°C
pdf_ikonica
Tehnički list
pdf_ikonica
Bezbednosni list
Kalkulator potrošnje:
(unesite površinu želite da pokrijete)